Denne udsøgte ret kan du lave med skotsk whisky

Har du, ligesom mange andre, en skotsk whisky på lager, som du ikke rigtig ved, hvad du skal bruge til?

Ganske vist smager whisky rigtig godt, og skotsk whisky er kendt som de bedste af deres art – men det kræver, at du har en anledning, for at du kan hælde et glas op. Allerhelst kræver det, at du har nogen, som du kan nyde et godt glas whisky med, og det er ikke altid tilfældet.

Hvis du gerne vil nå til bunds i din skotsk speyside whisky, er der en helt igennem udsøgt ret, du kan lave med whiskyen.

Klassisk skotsk hakkebøf

En af de bedste opskrifter der involverer whisky, er den klassiske skotske hakkebøf. Denne opskrift er så enkel, at selv en begynder kan lave den. Du skal blot bruge nogle få ingredienser, som alle kan findes i et supermarked.

Det eneste du skal forberede et par timer inden er, at bøffen skal marinere i whisky noget tid, så kødet bliver mørt, saftigt og så kødet trækker whiskyen ind.

Ingredienser

1 kg hakket oksekød, 2 spsk. Whisky, 2 løg, 2 spsk. Worcestershire sauce, 1 spsk. Paprika, 1 tsk. Salt.

Fremgangsmåde

Først hakker du løg i små stykker. Så blandes løg, whisky, worcestershire sauce, paprika, salt og peber sammen i en skål. Herefter rører du det hakkede kød i blandingen, så kødet bliver godt dækket af marinaden.

Lad bøffen marinere i whisky i 2-3 timer, så den får tid til at trække smagen til sig. Steg bøffen på en varm grill eller på en pande, og server den med kartofler og grøntsager.

Opskriften er enkel, men resultatet er utrolig velsmagende. Prøv at lave denne udsøgte opskrift og nyd en fantastisk middag med din familie eller venner, som I sent vil glemme.