Hvad er portvin?

En kvalitets portvin er oftest noget vi danskere hiver frem juleaften, nemlig sammen med ris a la manden og den søde dessert. Men portvin bør ikke kun nydes sammen med den søde dessert, for rent faktisk er den god til mange andre ting. 

 

Hvad kommer portvinen fra? 

Der findes ialt to kategorier, når det handler om portvin; Tawny og Ruby. Ruby er kendetegnet ved at skulle lagre i kort tid, mens Tawny er den mere frugtholdige variant, som mest af alt kan sammenlignes med rødvin. 

 

Kan portvin bruges til andet end dessert?

Vil du gerne servere noget andet end rødvin, så er portvin faktisk et ganske fornuftigt valg. Rent faktisk rummer den klassiske portvin langt flere anvendelsesmuligheder, end mange mennesker går rundt og tror. 

 

Du kan derfor sagtens servere en god portvin, sammen med en hovedret der består af kød. En portvin passer, med det høje indhold af tanniner og noter fra friske bær, nemlig utrolig godt til kødretter, og er ikke langt fra den klassiske rødvin hvis du sammenligner de to. 

 

Vil du nyde et enkelt glas, er der heller intet i vejen, hvis du vælger en portvin. Mange af de varianter der findes, er nemlig så kraftige og intense, at du slet ikke behøver at servere noget til. Portvin er med, dens dybde og komplekse smag, et enestående valg, til de aftener hvor du har brug for at sidde og nyde et enkelt glas.

 

Klik dig ind på vinmedmere.dk, og se nærmere på det store udvalg af lækre portvine. Du bestiller online, så aldrig har det været nemmere at shoppe en enkelt flaske portvin eller to.