Hvordan vælger man det rette antivirusprogram?

Northguard antivirus

Når du skal vælge et antivirusprogram, er der flere ting, der skal være i fokus. Af denne grund er det vigtigt, at du ikke blot vælger et vilkårligt program. I stedet skal du tage dig god tid til at vælge blandt de mange muligheder på markedet.

Hvis du føler, at det er svært at vælge blandt de mange antivirusprogrammer, er det vigtigt, at det ikke får dig til blot at vælge et tilfældigt program. Derimod bør du læse med herunder, hvor du bliver præsenteret for en række af de ting, der bør fokuseres på.

Er det kompatibelt med din computer?

Først og fremmest skal du sikre dig, at det antivirusprogram du overvejer, er kompatibelt med din computer. Det er nemlig ikke alle løsninger, der er kompatible med f.eks. både Windows og Mac OS, hvorfor det er noget, du er nødt til at holde øje med.

Dette er især noget, du er nødt til at holde øje med, hvis du ikke har en PC, der er drevet af enten Windows eller Mac OS. Er den derimod drevet af Chrome OS, Linux e.l., er der nemlig færre antivirusprogrammer, der faktisk er kompatible med din computer.

Hold øje med anmeldelser

Når du skal vælge dit antivirusprogram, er det vigtigt, at du sørger for at læse anmeldelser fra andre brugere. Det kan du gøre mange steder, men det er altid en oplagt idé at starte på Trustpilot, hvor de fleste afgiver deres anmeldelser.

Hvis du ikke kan finde en række anmeldelser her, så kan du i stedet vælge at tjekke Facebook. Er det heller ikke muligt at finde noget på det sociale medie, vil det betyde, at du i stedet skal forsøge at finde frem til en række anmeldelser via Google.

Se nærmere på antal opdateringer

Det er også en god idé at se nærmere på, om et givent antivirusprogram ofte bliver opdateret. Hvis det gør det, så vidner det nemlig om, at udviklingen af det ikke blot står stille. Det er meget vigtigt, at det er tilfældet, da der hele tiden kommer nye vira til.

Hvis et antivirusprogram ikke bliver holdt opdateret, er der derfor en risiko for, at det ikke kan give en optimal beskyttelse, da det ikke beskytter godt nok mod nogle af de nyere vira på markedet. Det vil sige, at det på sigt vil give en meget begrænset beskyttelse af din computer.

Overvej prisen

I og med, at det ikke er alle løsninger, der er lige billige, er det også en god idé at holde øje med prisen. Det betyder dog ikke, at det skal være et mål i sig selv, at du skal finde frem til det af de mange antivirusprogrammer, der kan bryste sig af at være billigst.

Omvendt skal de billige eller gratis programmer dog heller ikke udelukkes. F.eks. er Northguard antivirus ganske gratis, men det ændrer dog ikke på, at det giver god beskyttelse. Derfor er der heller ikke nogen grund til at afskrive de programmer, der er enten billige eller gratis.