Derfor skal du vælge et rundt spisebord

Langt de fleste vælger et rektangulært spisebord, når det gamle spisebord skal udskiftes. Men er det nu også det bedste valg? Ikke nødvendigvis. Der er nemlig mange fordele ved runde spiseborde, som desværre ofte er oversete. Dem vil vi komme ind på i det følgende.

Små fordele, som gør en stor forskel i hverdagen

Lad os starte med de små fordele. Det er nemlig ofte de små ting, som faktisk gør den store forskel.

For det første har et rundt spisebord ikke nogen kanter. Dette er helt optimalt hvis du fx har små børn, da det betyder, at der ikke er nogen skarpe kanter at slå sig på.

Er I til brætspil og hygge? Så er et rundt spisebord helt oplagt. Et rundt spisebord er nemlig velegnet til både at spille kort samt diverse former for brætspil, da et rundt spisebord tilbyder et fælles center, som er let at nå for alle. Med et firkantet spisebord vil der altid være nogen, som ikke kan nå spillepladen, hvis I er mange som spiller.

Udnyt pladsen og skab luft

Fuldend indretningen med et nyt rundt spisebord, hvis du har en lille spisestue. Runde spiseborde føles og synes mindre end rektangulære spiseborde – selvom de ikke nødvendigvis er det. Den bløde og runde form gør nemlig, at det runde spisebord virker lettere i sit udtryk. Det gør, at man bedre kan udnytte pladsen med et rundt spisebord og skabe mere luft i rummet.

Skaber en hyggelig og intim stemning

Runde spiseborde har en tendens til at skabe en mere hyggelig og intim stemning end firkantede spiseborde. Det skyldes bl.a. at der med et rundt spisebord aldrig er nogen tomme pladser, uanset hvor mange I er. Alle ved bordet kan desuden bedre se og tale med hinanden, end man kan ved et firkantet spisebord, hvilket skaber en mere personlig og intim stemning.