Guide til den gode skilsmisse

Ønsker I en god afrunding på jeres eventyr sammen? Sørg for at ende jeres skilsmisse godt

At blive skilt er en meget svær og hård proces – som kræver en vis kamp om beslutninger, følelser, og juridiske dokumenter der skal i orden. For at ende jeres kærlighedseventyr på en bedre måde – det lyder kliche men det kan sagtens lade sig gøre – så hyr en advokat og hjælp hinanden på vej til bedre beslutninger.

Hvad kan en god skilsmisseadvokat hjælpe med? Jo der er en del som du skal have styr på – men også som I skal have styr på sammen, du og din partner og særligt også, hvis I har børn sammen. Hvis tager beslutningen, så er det bare vigtigt I taler sammen – da det kan hjælpe på de følelser I begge går med og på situationen mellem jeres børn og deres følelser – for hvordan skal de forstå og håndtere at mor og far skal skilles? Prøv at hjælpe hinanden til at finde de bedste muligheder og løsninger for jeres skilsmisse.

I kan bl.a. tale sammen om følgende – da der SKAL være styr på en række punkter, når I skilles. Dette er nedenstående punkter – der fint tager fat i en række ting, hvor en advokat kan være en glimrende overvejelse.

  • Hvem skal fortsætte med at bo i jeres nuværende hus og hvem flytter ud?
  • Hvor skal børnene bo?
  • Hvordan skal I dele jeres hus og økonomi op og hvem sørger for en bodelingsaftale?
  • Hvordan fortæller I børnene og jeres familie om skilsmissen?
  • Hvor er det bedst at jeres fælles børn skal bo, og hvordan kan I bedst muligt beskytte børnene igennem skilsmissen?
  • I skal indgå en aftale om f.eks. børnenes trivsel, bopæl, børnepenge osv.

Tal sammen om, hvordan I bedst muligt løser jeres skilsmisse. En advokat står altid til rådighed og hjælper gerne. I kan vælge at blive skilt med det samme – men hvis en af jer ikke ønsker at skilles – så kan I være sepereret i 6 måneder før I får lov til at gennemføre skilsmissen. Der er altså en række regler man skal forholde sig til – hvorfor det er genialt at få hjælp af en advokat i denne situation – for det kan virkelig være en stor mundfuld – med så mange følelser indblandet. Det er også vigtigt at jeres børn føler sig trygge og det er derfor vigtigt at I sørger for, at det er en god skilsmisse som I ender ud med og ikke en sørgelig en.