Har du brug for en skilsmisseadvokat?

Skilsmissen banker på døren. Måske er I enige om, at det er den bedste vej at gå. Måske er I slet ikke enige. Uanset hvordan jeres baggrund ser ud, så står I nu overfor den uundgåelige skilsmisse. 

Hvad stiller man op? Hvordan griber man det an?

Skilsmisseadvokaten hjælper med at finde fornuftige løsninger

Vi anbefaler, at tage kontakt til en skilsmisseadvokat. Alting er i forvejen uoverskueligt i forbindelse med en skilsmisse – uanset og I er enige om det eller ej – og det kan være svært at holde hovedet koldt og få alle praktiske og juridiske detaljer til at gå op i en højere enhed, midt i følelser der gakker ud, familien der spørger og alle de spørgsmål, der pludselig skal tages stilling til. 

En skilsmisseadvokat kan lyde voldsomt. Det kan lyde som en sidste udvej, hvis I går helt i hårdknude med hinanden og ikke kan blive enige om noget som helst. Men i virkeligheden vil langt de fleste skilsmisseadvokater gå efter at indgå aftaler mellem jer, frem for at føre retssager. De vil hjælpe jer med at blive enige og finde fornuftige løsninger uden om retten. Erfaringen siger, at det giver de mest langtidsholdbare resultater, som I bliver gladest for. 

Skilsmisse og økonomi

En af de ting, man oftest bliver uenig om i en skilsmisse er økonomien. Det er heller ikke så enkelt endda. Der er flere krydspunkter mellem skilsmisse og økonomi, end man lige skulle tro.

Det kan handle om formue og gæld. Hvis ingen af parterne har særeje, så har I fælles formue i jeres ægteskab. Det betyder, at jeres fælles formue deles ligeligt imellem jer i forbindelse med skilsmisse – i praksis betyder det hus, bil, virksomhed, campingvogn, indbo, penge i banken mv.

Er der gæld imellem jer, påvirker det regnestykket. Her kan det blive tricky, men det har skilsmisseadvokaten helt styr på. 

Pension

Pension ved skilsmisse kan godt blive lidt kompliceret. Som udgangspunkt følger pensionen med personen ud af ægteskabet. Men der kan blive tale om en kompensation til den part, der er dårligst stillet efter skilsmissen. Det er ikke noget der sker automatisk, men skal vurderes fra sag til sag. Her er det rigtig fint med en skilsmisseadvokat, som har erfaring med at navigere i disse lidt svære spørgsmål og kan hjælpe med at finde gode og fornuftige løsninger, som I begge kan være glade for – også på lang sigt.