Guide: Sådan får du et bedre overblik over din hverdag

Kender du det med, at du føler, at du hele tiden har travlt? Hvis du har meget at se til, er det ikke sikkert, at det er nemt at holde et overblik. Dog findes der heldigvis forskellige tips til, hvordan du nemmere skaber et overblik over din hverdag, så du undgår at føle dig for travl eller for stresset.

Brug din kalender flittigt

Hvis ikke det er noget, du allerede gør dig i, så er det en rigtig god idé at begynde at bruge en kalender. Hvis du skriver alle dine planer, aftaler, deadlines m.m. ned i en kalender, så er det langt lettere at holde et overblik, end hvis du holder styr op det hele oppe i dit hoved.

Når du bruger en kalender, så undgår du også at dobbeltbooke dig selv. Du slipper for at lave flere planer, end hvad du har tid til. Det eneste du er nødt til at finde ud af er, om det er en fysisk ugekalender eller en elektronisk kalender, der fungerer bedst for dig.

Skriv to-do-lister

Det kan også være, at du fra dag til dag føler, at du har meget at se til. På de dage hjælper det at skrive to-do-lister. Det er nemlig ikke altid sikkert, at du rent faktisk har for meget at se til, men derfor føles det stadig overvældende, hvis ikke du har et godt overblik.

Når du hver dag skriver en liste over alt det, som du skal nå, så bliver det automatisk mere overskueligt. Det bliver lettere at overskue, selv på de dage, hvor du har mange ting på din liste.

Når du skriver dine gøremål ned, så føler du dig ofte også mere produktiv i løbet af din dag, fordi du løbende går og tjekker dine gøremål af.