Sandalerne der nærmest bor på fødderne

Vi taler selvfølgelig om de klassiske Birkenstock.

Har man først fået et par behagelige herre Birkenstock sandaler på fødderne, kan det være svært at vende tilbage til et par flade sandaler uden støtte.

Birkenstock har en god bredde i forfoden, som vil tilgodese mange fødder. Sålen er delvis lavet af kork, som er et stødabsorberende materiale. Det er en pæn sandal, som fås i mange forskellige udformninger og farver. Der er en indbygget svangstøtte i sandalen, hvilket de fleste fødder nyder godt af. Inder sålen er beklædt med russkind, som er svedabsorberende og nedsætter friktionen på huden.

Sålen på sandalen er formstøbt, med en kant hele vejen rundt, der er opbygninger i selve sålen bl.a. en pelotte (forfodsløft til nedsunket forfod), og støbninger til hvor tæerne skal starte og slutte. Der er ingen hælkappe på sandalen, hvilket i princippet gør den til en “klip-klap”.

Hvorfor er de så populære?

Du har helt sikkert set et par eller ti i bybilledet i løbet af sommeren. Måske har du undret dig over, hvorfor så mange mennesker går rundt i de der sandaler. Det er der faktisk flere forskellige grunde til. Både fordi de er utrolig behagelige at have på fødderne, men også fordi der er gået mode i dem. Også selvom nogle mener, at de er virkelig grimme.

Og hvis du synes, at sandalen ligner noget fra 70’erne. Så er det også helt rigtigt. Selve sandalen blev udviklet helt tilbage i 1774 i Tyskland, men det var i 70’erne, at den for alvor vandt frem på de danske fødder. Blandt fordi man i den periode gik mere op i velvære og frihed, end man gik op i at tøj og sko skulle klemme.

For det første handler det om, at det komfortable igen er blevet moderne, og det er blevet fedt at være lidt mere naturlig i sit udtryk – blandt andet når det gælder make-up og fodtøj. Det er okay ikke at gøre så meget ud af sig selv. Eller i hvert fald se ud, som om man ikke har gjort så meget.