Hvordan kan man blive statist i en film?

Filmscene med skuespiller og statister bliver filmet

At blive statist i en film, er ikke noget, man bare kan blive. Det er derimod noget, man skal udvælges til. Til langt de fleste statistroller bliver der nemlig afholdt auditions, som man skal dukke op til.

Derudover bliver der ofte også stille konkrete krav til statisten udseende, alder, højde mv. Derfor skal du også leve op til disse, hvis du vil have en rolle som statist. Af denne grund er det lettere sagt end gjort at blive statis.

Sådan kan du blive statist

Vil du gerne vide mere om, hvordan du kan blive statist i en film, er du kommet til det rette sted. Her på siden kan du nemlig læse mere om, hvordan du bedst bærer dig ad med at sikre dig en rolle som statist i en film.

Det er dog vigtigt, at det er gjort klart, at der findes mange måder at blive statist på. Herunder finder du tre muligheder, du kan benytte, men vær dog opmærksom på, at ingen af dem er en garanti for succes.

Gå til auditions

Det bedste du kan gøre, hvis du ønsker at blive statist, er at gå til en masse auditions. Jo flere auditions du går til, jo større er din chance for at lande en rolle som statist.

Af denne grund bør du gå til så mange auditions som muligt. Ønsker du at være kritisk i forhold til, hvilke auditions, du vælger at gå til, står det dig frit for. Du skal blot huske, at det mindsker chancen for faktisk at blive statist.

Skriv dig op hos et castingbureau

Vil du gerne være statist til film, er det også en god idé at skrive dig op hos et castingbureau. Gør du det, vil du nemlig helt automatisk få tilsendt eller få adgang til diverse statistjobs.

Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at dette ikke betyder, at du slipper for at gå til audition. Det er du nemlig fortsat nødt til at gøre, hvis du vil sikre dig en rolle som statist i en film eller tv-serie.

Søg på nettet

Nettet kan bruges til mange forskellige ting. En af de ting, du kan bruge nettet til, er at lede efter statistjobs. Der findes nemlig flere forskellige portaler, hvor du kan finde disse jobs.

Vil du gerne finde en række statistroller, som du kan gå til audition til, bør du derfor starte med at søge på nettet. Der er en god chance for, at du kan finde en eller flere interessante roller, du kan gå til audition til.

Hvor meget kan man tjene som statis?

Det er svært at sige, hvor meget du kan tjene på at være statist i en film. Det er nemlig noget, der varierer meget fra rolle til rolle, og fra film til film.

Under alle omstændigheder skal du dog ikke forvente, at der er tale om en formue. Det er nemlig ikke en decideret rolle som skuespiller, der er tale om, men derimod ‘blot’ en rolle som statist.