Meget populær momentnøgle

momentnøgle.populær.carl.ras

En sikker vinder iblandt momentnøgler

Momentnøglen hjælper dig med at spænde dine bolte/møtrikker rigtigt, således at de ikke løsner sig eller sidder for stramt. Som håndregel kan man gå ud fra at stålfælge spændes med cirka 100 Nm, mens alufælge skal spændes med mellem 110 og 120 Nm. En populær af slagsen er momentnøgle 0-10 nm og 0-20 nm. Det er dog kun en håndregel, og det er en god ide at tjekke din instruktionsbog eller spørge en mekaniker hvis du er i tvivl. Vigtigt er dog at alle bolte spændes med samme moment, da det ellers kan trække din Nav skæv. Det burde ikke være nødvendigt at spænde efter, men det har altid været bedre at være ekstra forsigtig. Grunden til at alle bolte skal spændes med samme tryk, er som allerede sagt, for ikke at trække din nav skæv.

Hvilke typer momentnøgler findes der?

Der findes mange forskellige momentnøgler på markedet. Det skyldes, at de har forskellige udgangspunkter for deres momenter og forskellige maksimumsmomenter. Det er derfor ikke givet, at du kan bruge den samme momentnøgle til din cykel, som du bruger til din bil.

Til bilen:
Momentnøgler til biler starter som regel ved 30 Nm, hvilket er alt for meget til en cykel.

Til cyklen:
Momentnøgler særligt beregnet til cykler findes dog også. Disse kan som regel bruges i området fra 1-20 Nm, hvilket passer til de fleste cykler.

Manuel:
Udover de manuelle momentnøgler, som klikker, når de rammer momentet, findes der dog også digitale momentnøgler. Den klassiske momentnøgle er uden tvivl den manuelle. Dens velkendte udformning og bløde klik er velegnet til mange forskellige formål.

Digital:
Med en digital momentnøgle måles tilspændingsmomentet ved hjælp af en trækmåler. Brugeren specificerer det ønskede mål og målværdier ved hjælp af kontrollerne på håndtaget. Momentet vises via lysdioder eller på et digitalt display. Et elektronisk signal rapporterer, at det ønskede drejningsmoment er nået.

Den populære:

“Be a tool rebel”
Slogan fra kendt mærke ved navn Wera. Tysk værktøjsproducent fra 1936 har især én populær model. Model nr. DIN EN ISO 6789-1:2017-07, også kaldt Click Torque C 3. Stor, kraftig og perfekt til stramning af hjulene på bilen.